Aquadetrim recenze dětí

  • Kliniky

Největší škodou na Aquadetrimu není to, že může být falešný, ne že je na něj alergický, ale že z něj NEBUDE přínosný vůbec. Není vstřebáván tělem, je zobrazen s každým močením, to znamená, že je alespoň vypije. Pokud to dáte, musíte pochopit, že vaše dítě nedostává.

Vigantol (vyrobený v Německu), stejně jako jeho ropné protějšky z jiných zemí (Norsko, Finsko, USA, Bulharsko atd.), Je běžným lékem. Nemám za to kampaň konkrétně, ale mám možnost koupit ropu Vit D v jiných zemích.

A hlavní věc je dát ráno před procházkou.

Někde jsem psal o sluneční paprsky? Žijete ve slunném Španělsku? V červnu bylo nespočet slunečných dnů. A kromě několika letních měsíců je ještě mnoho měsíců bez slunce. Podívejte se na statistiky slunečných dnů v Moskvě.
Nejsem vůbec vtipný.
A ano, UV paprsky neprocházejí moskevským smogem.

Rybí olej je také syntetický?

Testy jste provedli sami? Pronajali jsme si.
Rybí olej se odebírá bez zkoušek a celý svět ho pije. Zájem o Skandinávii, alespoň Kanadu.
Smog je tato velká žlutá houba, která stojí nad celým městem, je velmi dobře vidět, když jedete z Moskvy na jih, bohužel.
Pediatr, který nedoporučuje rybí olej, není jen divný, je velmi neprofesionální.

Aquadetrim recenze dětí

Je nám 6 měsíců. Až 5 měsíců kapaly 2 kapky Aquadetrimu. Prošli jsme obecným testem na moč, pediatr řekl, že není dostatek vitamínu D. Dávka byla zvýšena na 3-4 kapky. Analýzu jsme podle Sulkovicha prošli za měsíc - stále se nestačí, že se kriket velmi bojím.

Slyšel jsem názor, že akvadetrim je falešný a nemá v něm smysl (mimochodem, přátelé, mimochodem, také nemají dostatek vitamínu D ve svých analýzách, jsou také aquadetrim). Co může nahradit aquadetrim pro dítě (jsme na GV)? Je možné dát rybí olej, jak to udělali naše matky a babičky? Nebo možná je pro mě lepší pít vitamíny? Nic nepiju.


*
Suzer
" o mně "
deník
Příspěvky: 464
Registrace: 09.24.10
MO - Volgograd

Danila 11/12/10

Dali jsme rybí olej, protože to nebylo pro aquadetrim dětské. Všechno bylo v pořádku. A jedl s potěšením (ačkoli můj přítel bude jíst nějaké ošklivé věci ze lžíce v rukou své matky)

Ale když rybí olej pije, a pak se aplikuje na hruď. včela. Jak potom smrděla


*
Suzer
" o mně "
deník
Zprávy: 6841
Registrace: 14/14/11
Petrohrad

syn 2009
dcera 2014

Rybí olej se často používá, ale nemusí mít velmi dobrý vliv na trávení. A stává se, že je vše v pořádku.

Akvadetrim je zcela normální droga. Bohužel neexistují žádné zaručené způsoby, jak absorbovat vápník. Všechno je velmi individuální.
Kromě vitamínových přípravků jsou užitečné i opalovací procedury pod lampou (i když existují dávky před opálením).
Rozinky obsahují vápník, který se snadněji vstřebává než mléko. Neodbourává se z tempa - dekorace a kompoty jsou docela vhodné.

Bojí se - poraďte se s ortopedem, profesionálně hledají známky raných fází křivice =)

A proč ne. Samozřejmě, málo se dostane k klukům, ale vy sami budete více celek, bude to hodit

Možná je to můj philistinový roubík (ten předchozí je ze slov ortopedů), ale mnoho sloučenin se podílí na vstřebávání vápníku (to je fakt), respektive, můžete se opít vitaminem D s nulovým výsledkem, pokud jde o vápník, pokud něco jiného chybí.
V jižních oblastech jsou křivice mnohem méně běžné. Stejný fakt. Můžete se pokusit znovu vytvořit podmínky. Víš co =) slunce? delší expozice vzduchu? strava? něco takového

Upravil alisa_ 26. prosince 2011 12:25

Aquadetrim (Vit D), vaše recenze.

Náš výběr

Chasing ovulace: folikulometrie

Doporučeno

První známky těhotenství. Ankety.

Sofya Sokolova zveřejnila článek v Příznaky těhotenství, 13. září 2019

Doporučeno

Wobenzym zvyšuje pravděpodobnost početí

Doporučeno

Gynekologická masáž - účinek je fantastický?

Irina Shirokova zveřejnila článek v Gynekologii 19. září 2019

Doporučeno

AMG - anti-Müllerův hormon

Sofya Sokolova publikoval článek v Analýzy a průzkumy, 22. září 2019

Doporučeno

Populární témata

Autor: Insomnia
Vytvořeno před 16 hodinami

Autor: Alyonka_Pelenka ❤
Vytvořeno před 20 hodinami

Autor: Dasha
Vytvořeno před 11 hodinami

Autor: Valyushka1994
Vytvořeno před 19 hodinami

Autor: AnnaV.
Vytvořeno před 14 hodinami

Autor: // Lyalka2017 //
Vytvořeno před 20 hodinami

Autor: *** Angel ***
Vytvořeno před 17 hodinami

Autor: Evgesha 385
Vytvořeno před 16 hodinami

Autor: jul4-ik
Vytvořeno před 8 hodinami

Autor: Albumary
Vytvořeno před 21 hodinami

O webu

Rychlé odkazy

Populární sekce

Materiály zveřejněné na našem webu slouží pouze pro informační účely a jsou určeny pro vzdělávací účely. Nepoužívejte je jako lékařskou radu. Stanovení diagnózy a výběr léčebné metody zůstává výhradním výsadním právem ošetřujícího lékaře!

Aquadetrim pro novorozence - cena, způsob aplikace, recenze

Přečtěte si také:

Mikrolaxie pro novorozence - instrukce, způsob aplikace, recenze

Glycerinové svíčky pro novorozence - návod, způsob aplikace, recenze

Elkar pro novorozence - pokyny, způsob aplikace, recenze

Každá matka sní, že její dítě vyroste zdravé a silné. A za tímto účelem maminky chodí na všechny triky, jako je ztuhnutí, plavání dětí, vitamíny a další prostředky prevence.

Jedním z prvních nástrojů, s nimiž se musí dítě v novém životě vypořádat, je aquadetrim. Jsou to jeho dětští lékaři, kteří jsou předepisováni jako profylaxe v období podzim-zima nebo podle indikací.

Podívejme se, co je aquadetrim pro novorozence, jehož recenze jsou velmi kontroverzní..

1. Složení a indikace k použití

Určitě si mnozí z vás pamatují, jak byly v dětství matky nuceny pít rybí olej - nepříjemná chuť, ale velmi užitečná. Batole moderní generace jsou ušetřeny tento postup: aquadetrim nahradil rybí olej.

Obsahuje kolcalciferol nebo jinými slovy vitamín D3, existují také pomocné složky:

  • benzylalkohol;
  • citronová kyselina;
  • sacharóza;
  • makrogol glyceryl ricinoleát;
  • chuť anýzu;
  • hydrogenuhličitan sodný dodekahydrát;
  • čištěná voda.

Aquadetrim pomáhá regulovat metabolismus vápníku a fosforu v těle, což přispívá k normalizaci metabolismu, posílení kostní tkáně a normálnímu růstu kostry. Minerály, které jej tvoří, jsou prevence a léčba křivice, osteoporóza, regulace funkce myokardu, srážení krve a nervové vzrušení..

Jedná se o náhražku slunečního světla, což nestačí jen v období podzim-zima..

2. Jak brát

Způsob aplikace je velmi vhodný, používá se uvnitř, před rozpuštěním v malém množství vody.

Při předepisování léku pediatr obvykle řekne, jak dítěti dát aquadetrim. Nejčastěji je předepsána 1 kapka jednou denně, což je 500 IU vitamínu. Pokud jsou kojencům narozeným včas předepsán lék po jednom měsíci, pak u předčasně narozených dětí, dvojčat a těch, kteří jsou ve špatných životních podmínkách, se doporučuje užívat tento lék od 7 do 10 dnů života. Jejich dávka se zvyšuje - 2-3 kapky každých 24 hodin.

Při léčbě křivice se dávka přirozeně zvyšuje. V závislosti na závažnosti a snášenlivosti účinných látek může lékař předepsat 4-10 kapek na měsíc nebo jeden a půl. Nemoci podobné křivici se léčí ještě silnějším dávkováním - až 60 kapek denně. Trvání léčebného cyklu se také mění do jednoho a půl měsíce..

V žádném případě se lék, i přes jeho zjevnou jednoduchost a neškodnost, nedoporučuje používat samostatně a musíte přísně dodržovat pokyny!

3. Vedlejší účinky

Tělo dítěte je bez jakéhokoli zásahu bezbranné, takže i takové zdánlivě neškodné látky mohou způsobit vážné vedlejší účinky.

Jak zjistit, že jste s tímto lékem zašli příliš daleko a dítě má nadbytek vitamínu D (hypervitaminóza)?

  • snížená chuť k jídlu;
  • tam byla nevolnost, zvracení;
  • zácpa, průjem, polyurie;
  • tam byla úzkost;
  • hodně pije, ledvinové koliky;
  • bolest hlavy a svalů;
  • zhoršená funkce ledvin;
  • stupor, podrážděnost, výkyvy nálad;
  • těžké hubnutí;
  • zvýšený tlak;
  • kalcifikace krevních cév, ledvin a plic.

Pokud se objeví tyto příznaky, musíte okamžitě přestat užívat lék..

4. Kontraindikace

Existuje řada případů, kdy je užívání vitaminu zakázáno..

Kontraindikace při užívání aquadetrimu jsou následující:

  • nadbytek vitamínu D v těle a vápníku;
  • přítomnost urolitiázy;
  • sarcaidóza (systémové zánětlivé onemocnění);
  • akutní a chronické onemocnění ledvin;
  • plicní tuberkulóza;
  • věk až měsíc.

5. Co říkají maminky?

Recenze Mommies o aquadetrimu lze nalézt velmi odlišně. Není divu, že všechny děti jsou odlišné, stejně jako případy použití.

Olga, 26 let:

Na naší klinice je Aquadetrim předepsán všem bez rozdílu. Nejsme ani výjimkou. Začali brát 1 kapku, dítě začalo být podrážděné, stolička byla narušená, dcera přestala spát v noci a pak se objevila alergie. Šel jsem k lékaři a řekl, abych zvýšil dávku na 2 kapky. Trpěli jsme další týden, příznaky se zhoršily. Teď se obecně bojím, abych se přiblížil k Aquadetrimu, z nějakého důvodu naši lékaři nemluví o jeho nebezpečí..

Tatiana, 30 let:

Naše děti nejsou hračkou nebo polem, se kterým lékárníci nemohou experimentovat. Nejprve jsem si přečetl návod k použití a teprve poté jsem se rozhodl, zda přínosy odpovídají všem rizikům. Ani jsem se neobtěžoval experimentovat.

Aigul, 24 let:

U dítěte jsem se velmi bál křiviček, zejména proto, že v naší oblasti není moc slunce. Ruce a nohy mého syna se potily a chloupky na zádech jeho hlavy se třely. Pediatr předepsal tři kapky najednou. Pili jsme celou zimu a jaro. Již při šestiměsíční schůzce doktor poznamenal, že příznaky křivice prošly, vše se vrátilo do normálu. Lék je tedy velmi účinný a dobrý..

Cena aquadetrimu se pohybuje od 160 do 300 rublů. Vše záleží na vaší oblasti bydliště a lékárně. Vezměte na vědomí, že aquadetrim je zařazen na seznam léčivých přípravků, které jsou zdarma poskytovány dětem mladším 3 let! Z tohoto důvodu můžete bezpečně kontaktovat svého pediatra na předpis..

Více informací o křivici a vitaminu D naleznete ve videu Dr. Komarovského:

Buďte zdraví a nezapomeňte se přihlásit k odběru našich článků o blogu a sdílet užitečné materiály se svými přáteli na sociálních sítích.

Droga je aquadetrim. Osobní zkušenost.

Chci psát, co jsem se setkal, možná moje zkušenost bude pro někoho užitečná.

Jako téměř všechny děti, můj syn, ve věku 1 měsíce, byl lékařem předepsán pít Aquadetrim pro prevenci krivice, 1 kapka denně. Vždycky si dávám pozor na jakýkoli lék, ale moje bdělost se na chvíli vypnula a já, jak by mělo být, jsem dala synovi tuto drogu (v létě jsem si přirozeně udělal přestávku). A všechno bylo v pořádku, dokud nenastal čas, aby dítě zvládlo jídlo pro dospělé (předtím byl na GV). Někdy to snědl bez problémů a jindy plochě odmítl. Nejdřív mi to nevadilo - byl jsem pořád malý, pomyslel jsem si. Uplynul ale čas a situace se nezměnila - dva dny syn normálně snědl, týden poté se mu z jakéhokoli jídla otočil nos. Nedokázal jsem si ani představit, o jaký problém jde, a myslel jsem si, že mám malé dítě

No, tohle je všechno předmluva a podstatou příspěvku je, že když byly lahvičky s Aquadetrimem znovu prázdné, požádal jsem svého manžela, aby šel do lékárny a koupil novou, a pomyslel jsem si: „Pojďme na internet, podívej se na recenze tohoto vitamínu“ ( Vidím, po dlouhém hibernaci, se mé podezření na drogy probudilo)))) a když jsem začal číst recenze, velmi jsem litoval, že jsem tento vitamin dal svému synovi na tak dlouhou dobu. Tam bylo mnoho smutných recenzí, pokud si přejete, můžete klesnout a číst.

Samozřejmě jsem se rozhodl, že tuto drogu už nedám svému synovi. A co si myslíš ty? Od té doby uběhly asi dva měsíce a syn má chuť k jídlu, nyní se sám ptá na jídlo a nebyl jediný den, kdy nic nejedl! Jsem si jist, že Aquadetrim byl příčinou špatné chuti mého syna.!

Recenze Aquadetrim

Četl jsem o výhodách vitamínů a rozhodl jsem se koupit

Četl jsem o výhodách vitamínů a rozhodl jsem se koupit

Doporučuji aquadetrim

Pět důvodů, proč přesně Aquadetrim!

Nejdůležitější vitamín v prvních dvou letech života dítěte.

Aquadetrim nám pomohl

Osvěžuje a dodává vitalitu

Pouze kousek slunce je lepší než micelární vzorec)

Vitamin D není jen pro kojence

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Četl jsem o výhodách vitamínů a rozhodl jsem se koupit

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Nevyhovoval mi

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Doporučuji aquadetrim

Jakmile se v rodině objevilo dítě, chtěli jsme s manželem okamžitě vytvořit všechny podmínky, za kterých by se cítil pohodlně. To platí nejen pro vybavení domu, ale také pro vstup všech nezbytných prvků do malého organismu. Narodili jsme se v zimě, ale ani při první ani druhé návštěvě u pediatra jsme nebyli předepsáni vitamínem D. Četl jsem o jeho důležitosti sám. Znovu jsem si přečetl parta. Přečtěte si recenzi Jakmile se dítě objevilo v rodině, manžel a já jsme okamžitě chtěli vytvořit všechny podmínky, za kterých by se cítil pohodlně. To platí nejen pro vybavení domu, ale také pro vstup všech nezbytných prvků do malého organismu. Narodili jsme se v zimě, ale ani při první ani druhé návštěvě u pediatra jsme nebyli předepsáni vitamínem D. Četl jsem o jeho důležitosti sám. Četl jsem spoustu článků, názorů matek, lékařů atd. Došel jsem k závěru, že potřebujeme vitamínový roztok na vodní bázi, protože je špatně absorbován na oleji.

Dává začátek dcery dvě kapky ráno po snídani. Slyšel jsem, že někteří dávají na noc. Ale myslím, že to není správné, protože tento vitamín povzbuzuje, je to příliš pro dítě v noci. Alergie a další věci z aquadetrimu nebyly u dítěte pozorovány, láhev trvala téměř celý rok, nyní jsem si koupil druhou láhev. K dispozici bez lékařského předpisu v lékárnách, cena až 200 rublů.

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Pět důvodů, proč přesně Aquadetrim!

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Práce na Aquadetrimu

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Benzylalkohol a příchutě

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Rychlý růst a problémy s ním spojené.

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Pozdní radost z mateřství.

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Začala hrozná alergie.

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Vynikající kapičky

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Nejdůležitější vitamín v prvních dvou letech života dítěte.

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Nervy jsou silnější a silnější.

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Vhodné pro mé dítě)

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Líbí se.

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Aquadetrim nám pomohl

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Osvěžuje a dodává vitalitu

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Vitamin D - sklad zdraví

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Potřebné pro vytrvalost

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Skvělý vitamín D, vyrobený pro nejmenší

  • Sdílet recenzi
  • Odpověď autorovi
  • Souhlasím s autorem
  • Nesouhlasím s autorem
  • Stěžujte si
  • Stránka s recenzemi

Jak se dostat z apatie a únavy! Mé tajemství!

Moje matka je oponentem vitamínů ve farmacii a věří, že z jídla můžete získat všechny potřebné a chybějící stopové prvky. Je pro ni snadné se hádat, odcházet do důchodu)) Nyní pracuji a nemám absolutně čas shromažďovat své vlastní malé misky každý večer s nejrůznějšími užitečnostmi. Ano, a v našem týmu není obvyklé ho nosit z domova, ani mikrovlnná trouba není v kanceláři. My jíme. Číst recenzi Moje máma je protivníkem vitamínů ve farmacii a věří, že z jídla můžete získat všechny potřebné a chybějící stopové prvky. Je pro ni snadné se hádat, odcházet do důchodu)) Nyní pracuji a nemám absolutně čas shromažďovat své vlastní malé misky každý večer s nejrůznějšími užitečnostmi. A v našem týmu není obvyklé ho přenášet z domu, ani mikrovlnná trouba není v kanceláři. Jíme v nejbližší kavárně.
Začal jsem si všímat, že jsem neustále unavený. Zdá se, že v práci není žádná nouze, pracujeme ve zvlněném režimu, snažím se nepřevzít žádné další zatížení. Ale jsem velmi unavený a to je fakt. Lékárna doporučila multivitaminový komplex, který je také známý svou schopností dávat tělu sílu. Zkusil jsem to, nebyl potěšen. Hřebíky byly posíleny a díky za to. Šel jsem k doktorovi a složil předběžné testy. Nedostatek vápníku a vitamínu D. Nikdy jsem studoval účinek jednoho nebo druhého vitamínu na tělo a byl jsem překvapen, že vápník a vitamín D jsou ve vzájemném vztahu. Ukázalo se, že vitamín pomáhá vápníku proniknout do kostní tkáně, čímž se posiluje naše kostra. Byl jsem doporučen v nemocnici Aquadetrim, stejně dobře vstřebán, bez vedlejších účinků. Začal jsem brát 4 kapky denně podle schématu a brzy jsem si všiml změn v mém těle. Síla se zvýšila, záda mi přestávala bolet. Začal jsem se pomalu vracet ze svého předchozího rytmu života. Beru drogu už půl roku a nebudu se zastavovat. Mimochodem, všiml jsem si, že je mnohem méně pravděpodobné, že onemocním všemi druhy nachlazení a virovými vředy. To je opět zásluha Aquadetrimu.

Vitamin D má příznivý účinek na imunitní systém. Nyní, když najednou onemocním, snáším nemoc mnohem snáze a po 3, maximálně 4 dnech jsem na nohou. Super droga!

Recenze Aquadetrim

Normalizuje metabolismus vápníku a fosforu. Latinský název: Aquadetrim. Výrobce: MEDANA PHARMA (Polsko).

Aquadetrim pro ženy a děti.

Recenze lékaře Akvadetrim

Všichni lékaři jsou odborníky v naší službě. Doklady lékařů byly ověřeny.

Vitamin D 3

Aquadetrim je vodný roztok vitamínu D3, což je silný antirachitický faktor, který reguluje metabolismus vápníku a fosfátu, čímž přispívá ke správné mineralizaci kostí a správnému růstu kostry. Také vitaminy D3 ovlivňují fungování příštítných tělísek, podílejí se na udržování svalového tonusu, na vedení nervových impulsů, ovlivňují koagulační systém krve a formují imunitu.

V současné době existují dva názory na potřebu dalšího podávání vitamínu D3. Jednou z nich je, že při dostatečném trvání expozice člověka slunci nemusí tělo přijímat další dávky vitaminu. V současné době je toto hledisko aktivně vyšetřováno.

Jiný názor, potvrzený četnými klinickými studiemi, hovoří o úplném nedostatku a potřebě užívání vitamínu D3.

Vzhledem k četným mezinárodním doporučením týkajícím se potřeby užívat vitamín D3 u dětí, používám tento lék ve své praxi.

Výzkum však stále pokračuje, je tedy možné, že v dohledné budoucnosti budou stávající doporučení revidována..

Příjem je nutný, ale dávka musí být dodržena.

V současné době roste a šíří pojem křivice.

Ve své praxi používám vápníkový přípravek - akvadetrim. Aquadetrimový regulátor metabolismu vápníku a fosforu.

Droga je předepisována pro prevenci křivice u dětí od narození, ale přísně jednu kapku po druhé v období podzim-zima. V období aktivního slunce v létě lék ruším, je nutné vzít v úvahu příjem tohoto léku s umělým krmením (směs obsahuje vitamín D3).

Pro sebe jsem identifikoval nevýhody této drogy, často odhaluji předávkování Aquadetrimem, významný počet vedlejších účinků. Rodiče si všímají nepříjemnosti dávkování, může kapat několik kapek najednou a pravidelné porušení dávky vede k předávkování lékem. V tuto chvíli hledám alternativu k této drogě..

Vitamín D

Vitamin D, rozpustný ve vodě. Plní funkce regulace vápníku a fosfátu, což je velmi důležité v prvních měsících dítěte. Mnoho lidí ví, že vitamín D je lék na křivici, takže všem novorozencům je tento měsíc předepisován tento lék pro prevenci.

Je nezbytné používat vitamín u dětí ve věku jeden a dva roky, protože během této doby začíná tvorba trvalých zubů, pro které je potřeba vápník.

Předepsáno pro osteoporózu a hypotyreózu. Lék je také předepsán pro těhotné ženy a je bezpečný a velmi účinný. Předepisuje se také ženám v menopauze, pokud existuje riziko osteoporózy..

Je nezbytné sledovat dávku léku, protože při předávkování lékem existuje mnoho vedlejších účinků.

Slunce v kapkách!

Od 10. srpna 2017 je Aquadetrim jediným přípravkem vodného roztoku vitamínu D3 registrovaného v Rusku.

Výsledky multicentrické studie „Rodnichok“ týkající se studie nedostatku vitamínu D u malých dětí v Rusku ukázaly neuspokojivé výsledky. Například u dětí mladších 6 měsíců vykazují dvě z pěti dětí normální hladiny vitamínu D v biochemii krve. To je jen 39% dětí má normu. S věkem roste potřeba a ve věku tří let má normální hladinu vitamínu D pouze jedno z osmi dětí. Z hlediska procenta se ukázalo, že je to pouze 13%. U zbývajících dětí jsou zaznamenány křivky různé závažnosti a další poruchy metabolismu fosforu a vápníku..
Proto je tak důležité poskytnout dítěti další zdroj vitamínu D.

V praxi dětského lékaře předepisuji tento lék každému dítěti do tří let. Použití Aquadetrimu je velmi pohodlné. Uvolňovací forma ve formě roztoku s dávkovací lahví vylučuje možnost předávkování. Profylaktická dávka je 1–2 kapky v závislosti na věku dítěte.
Bylo také pozorováno, že Aquadetrim je lépe tolerován u předčasně narozených dětí ve srovnání s mastným roztokem. To je způsobeno skutečností, že absorpční účinnost vodného roztoku je mnohem vyšší než účinnost olejového roztoku s nezralostí zažívacího systému; nebo v případě porušení gastrointestinálního traktu u starších dětí.

Při své každodenní práci s malými dětmi narazím na běžné mýty o přípravcích vitamínu D3. Například mnoho lidí věří, že fontanely se při užívání Aquadetrimu uzavírají rychleji - je to MÝT. Fontanely a stehy jsou nezbytné pouze při porodu, pro správné vedení hlavy přes porodní kanál. V procesu nezávislého života nemají fontanely a švy žádný funkční význam. Uzavírají se jinak pro všechny děti. Včasné uzavření fontanel nevede ke vzniku neurologických abnormalit. Hlava poroste podle věku, zda jsou fontanely uzavřené nebo ne. Ve skutečnosti je objem hlavy u dětí starších 10 až 12 měsíců přidáván ročně, aniž by došlo k vývoji abnormalit v neurologickém stavu.

Existuje také rozšířený mýtus, že děti z rodin s nízkými příjmy jsou nemocné křivicí. Řeknu, že tomu tak není. Pokud dítě nedostává správné množství aktivních her, nechodí na čerstvém vzduchu, nejedí správně (monotónní strava každý den), nedostává dostatečné množství bílkovin, pak na výši bohatství rodiny nezáleží.

Když shrnuji všechny výše uvedené, chci zdůraznit, že Aquadetrim je efektivní a bezpečný. Jeho použití zcela zabraňuje rozvoji křivice a dalších poruch metabolismu vápníku a fosforu.

Aquadetrim pro děti: návod k použití

Vitamín D je považován za jeden z nejdůležitějších vitamínů pro malé děti a proto, aby se zabránilo jeho nedostatku, předepisuje mnoho dětí přípravky obsahující tento vitamin. Jedním z nejoblíbenějších léků je Aquadetrim. Abyste věděli, jak používat tento lék v dětství správně, musíte zjistit, kdy je předepsán dětem, jak užít takové kapky a kdy Aquadetrim není potřeba..

Formulář vydání

Aquadetrim je k dispozici v tekuté formě - v kapkách. Je to čirá bezbarvá kapalina, která se může mírně opaleskovat. Kapky Aquadetrimu mají vůni anýzu. Jedno balení léku představuje 10 ml lahvička opatřená zátkou ve tvaru kapátka.

Složení

Hlavní složkou Aquadetrimu je cholekalciferol. Toto je název vitamínu D3, který obsahuje 15 000 IU v jednom ml léku. 1 ml obsahuje 30 kapek Aquadetrimu, tj. Jedna kapka léčiva obsahuje 500 IU vit. D.

Dalšími složkami léčiva jsou kyselina citronová, hydrogenfosforečnan sodný a makrogol glyceryl ricinoleát, stejně jako benzylalkohol a čištěná voda. Sladká chuť Aquadetrimu je zajištěna přidanou sacharózou a zvláštní vůní je vůně anýzu..

Co potřebujete vědět o vitaminu D pro všechny rodiče kojenců, stručně řekne Dr. Evgeny Komarovsky:

Provozní princip

Aquadetrim je lék, který ovlivňuje metabolismus dvou minerálů důležitých v těle dítěte. Jedním je vápník a druhým fosfor. Lék reguluje jejich metabolismus, v důsledku čehož jsou kosti mineralizovány a kostra dítěte se správně vyvíjí.

V Aquadetrimu je vitamin D reprezentován formou D3. Je to přirozená forma, která se vytváří v kůži lidí, když je vystavena slunečnímu záření. Pokud porovnáme s D2 formou, pak má klecalciferol zvýšenou aktivitu (asi o 25%).

Lék je důležitý pro vstřebávání fosfátů a vápenatých solí ve střevě, transport těchto sloučenin v těle a jejich vstup do kostní tkáně. Aquadetrim má také vliv na jejich vylučování z těla ledvinami..

Bez dostatečného množství vitamínu D, které pomáhá poskytovat léčivo, může mít dítě nejen kalcifikaci kostí, ale také činnost myokardu, svalového tonusu, srážení krve, práci příštítných tělísek, stav imunitního systému a nervového systému. Nedostatek takové sloučeniny v potravě nebo kvůli krátkému vystavení slunečnímu záření způsobuje křivici.

Indikace

V dětství je hlavním důvodem předepsat Aquadetrim prevenci hypovitaminózy D a v důsledku tohoto problému křivice. Lék je také předepisován pro léčebné účely s diagnostikovaným deficitem vitamínu D a křivicí, pokud se již u dítěte vyvinul. Kromě toho je použití Aquadetrimu určeno k prevenci nebo léčbě těchto chorob:

  • Osteomalacie.
  • Hypoparatyreóza.
  • Hypokalcemická tetanie.
  • Pseudohypoparatyreóza a další rachitidy podobné nemoci.

V jakém věku je dovoleno brát?

Pokyny k použití přípravku Akvadetrim naznačují, že takový léčivý přípravek je podáván dětem ve věku 4 týdnů. To znamená, že lék je kontraindikován v novorozeneckém období. Neměli byste však dávat Akvadetrim měsíčnímu dítěti bez konzultace s lékařem. Je to kvůli možným vedlejším účinkům a riziku předávkování. Z tohoto důvodu by měly být děti mladší než jeden rok a starší dítě, například ve věku 2 nebo 5 let, předepsány pouze lékařem..

Ve videu bude Dr. Komarovsky hovořit o výhodách vitamínu D ao tom, jak doplnit jeho rezervy..

Kontraindikace

Návod k použití zakazuje dávat Aquadetrim v těchto případech:

  • Zvýší-li se citlivost dítěte na léčivé složky.
  • Pokud má dítě hypervitaminózu D.
  • Jsou-li v ledvinách dítěte nalezeny kameny oxalátu vápenatého.
  • Pokud krevní test prokáže nadbytek vápníku (hyperkalcemie).
  • Pokud je v moči detekován vápník (analýza prokázala hyperkalciurii).
  • Pokud má dítě onemocnění ledvin a selhání ledvin.
  • Pokud je diagnostikována aktivní plicní tuberkulóza.
  • Pokud má pacient sarkoidózu.

Lék se používá velmi opatrně, pokud je přední fontána dítěte při narození malá (což je důkazem náchylnosti k jejímu dřívějšímu uzavření).

Vedlejší efekty

Tělo dítěte někdy může reagovat na Aquadetrim:

  • Ztráta chuti k jídlu.
  • Nevolnost.
  • Bolest svalů.
  • Zvracení.
  • Polyurie.
  • Slabost.
  • Depresivní stav.
  • Bolest kloubů.
  • Suchá ústa.
  • Zvýšená tělesná teplota.
  • Bolesti hlavy.
  • Změny v testech moči (zvýšené hladiny bílkovin, hyalinní obsazení, bílé krvinky) a krev (zvýšené hladiny vápníku).

U některých dětí je spánek narušen (dítě po medikaci nespí), objeví se zácpa a tělesná hmotnost se snižuje. Kromě toho se mohou vyskytnout alergie na Aquadetrim, například kožní vyrážka.

Co dělat, když se tyto příznaky objeví? Nejprve zastavte léky a poraďte se se svým lékařem. Lékař dítě vyšetří, předepíše nezbytnou léčbu a doporučí, aby krmivo pro dítě obsahovalo méně vápníku.

Návod k použití

Jak dát Aquadetrim

Lék se podává dítěti k pití tak, že se požadované množství léku vloží do lžíce vody nebo jiné tekutiny (může být smícháno s dětskou výživou). To se nejlépe provádí v první polovině dne po jídle..

Dávkování

  • Pro profylaxi se Aquadetrim předepisuje dětem starším než 1 měsíc, 1-2 kapkami denně, což odpovídá 500–1 000 IU vitamínu D. Tato dávka je dostatečná pro děti, které chodí na čerstvý vzduch a dostávají vitamíny z potravy.
  • V létě může být denní dávka Akvadetrimu snížena na jednu kapku nebo může být lék zrušen.
  • Pro děti, které se narodily předčasně, stejně jako pro děti narozené z více těhotenství, bude profylaktická dávka 2-3 kapkami Aquadetrimu (to je 1 000–1500 IU). Stejná dávka se doporučuje pro kojence, pokud jsou jejich životní podmínky nepříznivé..
  • Pro léčbu křivice je dávkování Akvadetrimu stanoveno individuálně s ohledem na průběh a závažnost onemocnění. Terapeutická dávka léčiva je od 4 do 10 kapek za den (od 2 do 5 000 IU). Léčba se zahajuje dávkou 2 000 IU, a pokud dítě lék dobře snáší, počet kapek se během několika dnů postupně zvyšuje..
  • Kolik kapek Aquadetrimu při léčbě dědičných nemocí, které se nazývají křivice, by měl určit lékař..

Video recenzi léku Akvadetrim si můžete prohlédnout zde:

Trvání použití

Lék na křivici je předepisován na 4-6 týdnů pod kontrolou analýz a celkového stavu dítěte. Pokud je třeba pokračovat v terapii, Aquadetrim se znovu začíná po týdenní přestávce. Léčba je ukončena, jakmile se dosáhne výrazného terapeutického účinku, po kterém přecházejí na profylaktické dávkování doporučené pro všechny děti (500-1000 IU).

Ale do jakého věku by měl být Akvadetrim dáván zdravým dětem jako preventivní opatření? Většina dětských lékařů doporučuje pokračovat v užívání takového léku až po dobu 2-3 let, přičemž užívání přerušuje pouze v letním období. Je-li to indikováno, kojenci jsou i nadále v průběhu léta i ve věku nad 2 roky dávány kapičky.

Předávkovat

Při překročení dávky Aquadetrimu se může objevit následující reakce:

  • Snížená chuť k jídlu.
  • Zvracení.
  • Neklidné chování.
  • Zvýšená žízeň.
  • Nevolnost.
  • Bolení břicha.
  • Průjem nebo naopak zácpa.
  • Vylučování moči ve velkém množství.
  • Bolesti kloubů nebo svalů.
  • Bolesti hlavy.
  • Stupor a další duševní poruchy.
  • Ztráta váhy.

Dr. Komarovsky řekl pár slov o předávkování vitamínem D v těle dítěte:

Například při nadměrně vysoké dávce, když dítě vypije půl zkumavky Aquadetrimu, je funkce ledvin narušena, krevní tlak stoupá a dítě je ospalé. V takové situaci existuje riziko očních problémů ovlivňujících duhovku nebo rohovku a zrakový nerv..

Také nadměrný příjem Aquadetrimu může způsobit kameny v orgánech vylučovacího systému, ukládání vápníku ve stěnách krevních cév, v kůži a ve vnitřních orgánech. Ve vzácných případech droga vyvolává rozvoj cholestatické žloutenky..

V situaci, kdy dítě omylem vypilo hodně Aquadetrimu, je důležité lék okamžitě zrušit a dát dítěti hodně tekutiny. Protože je zdraví zdraví nebezpečné, je v mnoha případech hospitalizováno dítě s předávkováním Aquadetrimem.

Interakce s jinými drogami

  • Vitamin D z Aquadetrimu bude méně vstřebáván, pokud dítě užívá současně cholestyramin, rifampicin nebo epilepsii.
  • Pokud je dítěti předepsáno současně thiazidová diuretika a Aquadetrim, může to zvýšit hladinu vápníku v krvi..
  • Pokud je přípravek Aquadetrim předepsán dítěti, které je podáváno glykosidy, zvyšuje se toxický účinek těchto léků na srdce, což ohrožuje arytmie.
  • Současné podávání přípravků Aquadetrim a vápníku s vysokou dávkou tohoto minerálu se nedoporučuje.

Podmínky prodeje

Chcete-li koupit Aquadetrim v lékárně, nemusíte předkládat předpis. Průměrná cena jednoho balení takových kapek je 180-200 rublů.

Podmínky skladování a trvanlivost

Aby léčivo neztratilo své vlastnosti, musí být chráněno před světlem a teplota vzduchu v místě skladování by neměla překročit + 25 ° C. K Akvadetrimu a dalším lékům by neměly mít děti přístup. Doba použitelnosti tohoto léčivého přípravku je 3 roky, ale po otevření se doporučuje, aby byl použit do 4-6 měsíců.

Recenze

Většinou jsou kladné recenze na Aquadetrim a jeho použití u dětí. Mnoho rodičů věří, že tento lék je velmi důležitý pro normální vývoj dětí, zejména v zimě. Potvrzením účinnosti léku pro ně je absence příznaků křivice u dětí užívajících preventivní dávky Aquadetrimu..

Existují však i negativní názory, například někteří rodiče nemají rádi dávkovač v balení, někdo si myslí, že olejové řešení je účinnější a někdo se obává spíše dlouhých seznamů kontraindikací a vedlejších účinků.

Děti však Aquadetrim obecně dobře snášejí. Alergické reakce na takové léčivo jsou vzácné, a pokud jsou pozorovány dávky předepsané lékařem, Aquadetrim nezpůsobuje jiné nežádoucí účinky.

Analogy

Místo Aquadetrimu můžete použít vodný roztok vitamínu D3 od jiných výrobců. Toto je ekvivalentní náhrada za Aquadetrim, protože léčivo je představováno stejnou formou vitamínu rozpuštěného ve vodě.

Také u dítěte s křivicí nebo pro prevenci této choroby může být Aquadetrim nahrazen olejovým roztokem, například lékem Vigantol. Dobrou volbou jsou také finské vitamíny, například Sana-sol D3-tipat v kokosovém oleji (tento analog je povolen od 2 týdnů věku), Minisun Drops D3 nebo Drops D3 od DeviSol.

Aquadetrim nebo Vigantol - což je lepší?

Hlavní rozdíl mezi takovými přípravky obsahujícími vitamín D3 představuje základ roztoku - v Aquadetrimu je to vyčištěná voda a ve Vigantolu - triglyceridy se středním řetězcem (a proto je to olejovitý roztok). Obě léky jsou k dispozici v 10 ml lahvích a jedna kapka Vigantolu a Aquadetrimu dává dítěti 500 mezinárodních jednotek colecalciferolu.

Pediatričtí lékaři předepisují některý z těchto léků pro křivici a také pro poruchy metabolismu vápníku. Jak Akvadetrim, tak i Vigantol jsou předepisovány k prevenci hypovitaminózy D u dětí prvních 2-3 let života. Oba léky jsou schváleny pro použití od 4 týdnů věku. Mají stejné vedlejší účinky, jeden způsob použití (kapičky jsou smíchány s kapalinou v lžíci a dány dítěti) a prakticky neexistuje žádný rozdíl v ceně.

Rozdíly mezi drogami jsou následující:

  • Vigantol je představován silnější tekutinou, která má nažloutlý odstín a bez zápachu, a Aquadetrim je tekutější, bezbarvý, voní dobře a chutná sladce..
  • Složení vigantolu je jednodušší, protože kromě vitamínu D a triglyceridů již neobsahuje žádné chemické přísady. Aquadetrim zároveň obsahuje konzervační látky, sacharózu a příchutě, na které mohou děti reagovat s alergiemi..
  • Vigantol se nedoporučuje pro problémy se žlučovými cestami, střevy a játry. Další kontraindikace pro obě léky jsou totožné..
  • Aquadetrim se podává dětem denně a pokyny pro Vigantol doporučují dávat kapky po dobu 5 dnů v řadě, poté si dát přestávku na dva dny a poté pokračovat v používání ve stejném režimu (dávejte pět dní a nedávají dva dny).
  • K zakoupení Vigantolu z lékárny potřebujete předpis a Aquadetrim je volně prodejný lék.
  • Vigantol má delší trvanlivost (je to 5 let) a skladovací podmínky jsou omezeny na +15 + 25 ° C. Současně by se obě léky po otevření lahvičky měly použít do 6 měsíců..

Chcete-li určit, který zdroj vitaminu D je pro konkrétní dítě nejlepší, stojí za to spolu s pediatrem, který dítě pozoruje od narození. Lékař posoudí výživu dítěte, životní podmínky, barvu pleti, sezónu a další faktory, po kterých doporučí nejvhodnější lék a jeho dávkování.

Aquadetrim

Složení

1 ml kapek Aquadetrimu obsahuje 15 000 IU cholekalciferolu (vitamín D3).

Další složky: sacharóza, makrogol glyceryl ricinoleát, hydrogenfosforečnan sodný dodekahydrát, anýzová příchuť, monohydrát kyseliny citronové, benzylalkohol, voda.

Formulář vydání

Bezbarvé, transparentní kapky pro vnitřní použití s ​​vůní anýzu. 10 ml těchto kapek v lahvičce z barevného skla se zátkou, jedna láhev v krabici.

farmaceutický účinek

Lék, který normalizuje metabolismus vápníku a fosforu.

Farmakodynamika a farmakokinetika

Farmakodynamika

Vitamin D3 je běžně známé aktivní antirachitické činidlo. Jeho nejdůležitější funkcí je regulovat metabolismus fosfátů a vápníku - to stimuluje růst a mineralizaci skeletu..

Vitamin D3 je fyziologická forma jednoduchého vitamínu D, který je syntetizován v lidské kůži pod vlivem slunce. Má o 25% výraznější aktivitu ve srovnání s vitamínem D2.

Colecalciferol hraje poměrně důležitou roli v absorpci vápníku a fosfátů v orgánech trávicího traktu, v transportu solí, v procesech osifikace a vylučování fosfátů a vápníku močí.

Přítomnost vápníku v krvi v požadovaných koncentracích je nezbytná pro udržení funkce myokardu, tonusu kosterních svalů, krevních koagulačních procesů, vedení impulsu nervového vzrušení, fungování příštítných tělísek, fungování imunitního systému (ovlivňuje syntézu lymfokinů).

Nedostatek vitamínu D v příjmu potravy, zhoršená absorpce, nedostatečná expozice ultrafialovým paprskům a nedostatek vápníku během růstu dítěte často vede k křivici u dětí, u dospělých - ke změkčení kostní tkáně au těhotných žen, mohou se objevit známky tetanie a poruchy kalcifikace kostí. novorozený.

Farmakokinetika

Po užití colecalciferolu se aktivně vstřebává ze střev. Podstupuje transformaci v játrech a ledvinách. Proniká placentou a vylučuje se během kojení. Hromadí se v těle. Poločas dosahuje několika dní. Vylučují se ledvinami v malém množství, hlavní část se vylučuje žlučí.

Indikace pro použití

Prevence a léčba:

  • křivice a rachitidy podobné nemoci;
  • nedostatek vitamínu D;
  • hypokalcemická tetanie;
  • osteopatie metabolického původu (hypoparatyreóza a pseudohypoparatyreóza);
  • osteomalacie;
  • léčba osteoporózy (jako součást vícesložkové terapie).

Kontraindikace

  • hyperkalcemie;
  • hypervitaminóza D;
  • selhání ledvin;
  • hyperkalciurie;
  • sarkoidóza;
  • urolitiáza;
  • nemoc ledvin;
  • věk méně než 4 týdny;
  • plicní tuberkulóza v aktivní formě;
  • přecitlivělost na složky přípravku (zejména na benzylalkohol nebo vitamín D3).

Tento lék je nutné používat opatrně u pacientů ve stavu imobility, během těhotenství a laktace, při užívání srdečních glykosidů, thiazidů, u kojenců (pokud se od narození odhalí malá velikost přední koruny).

Vedlejší efekty

Příznaky nadbytku vitamínu D: nevolnost, ztráta chuti k jídlu, zvracení, zácpa, sucho v ústech, slabost, polyurie, mentální porucha, ztráta hmotnosti, poruchy spánku, horečka, proteinurie, hyalinové sádry, zvýšený obsah vápníku v krvi, vaskulární kalcifikace, ledviny nebo plíce.

Když se objeví první příznaky hypervitaminózy D, doporučuje se léčivo zrušit, pokud je to možné, zabránit příjmu vápníku a začít užívat vitamíny C, A a B.

Akvadetrim, aplikační instrukce (způsob a dávkování)

Návod k použití Aquadetrimu doporučuje nastavit dávku individuálně, s přihlédnutím k hodnotám vitaminu D3 vytvořeného z vitamínu D, který pacient obdrží ve složení potravin. Látka je rozpuštěna v 1 lžičce vody. Jedna kapka Aquadetrimu obsahuje 500 IU cholekalciferolu.

Pro prevenci dlouhodobě novorozenců od čtvrtého týdne života až do tří let se lék předepisuje jednou nebo dvěma kapkami denně a pro dvojčata, předčasně narozené děti a děti v nepříznivých podmínkách - tři kapky denně. V létě lze dávku snížit na jednu kapku denně..

Těhotným ženám je předepsána jedna kapka denně na celé těhotenství nebo dvě kapky denně, počínaje šestým až sedmým měsícem těhotenství. Postmenopauzálním ženám je předepsána jedna až dvě kapky denně..

Za účelem terapie křivice je léčivo předepisováno denně až 10 kapek denně po dobu jednoho měsíce, v závislosti na závažnosti křivice a klinické variantě nemoci. Současně by měl být sledován stav pacienta a ukazatele biochemického krevního testu (hladina fosforu, vápníku, alkalické fosfatázy v krvi a v moči). Počáteční dávka je 4 kapky denně po dobu pěti dnů, po této době může být dávka s dobrou tolerancí zvýšena na individuální terapeutika (až 6 kapek denně). 10 kapek denně je předepsáno pouze pro výrazné změny v kostní tkáni. V případě potřeby můžete léčebný postup opakovat se svolením lékaře po týdenní přestávce. Léčba by měla pokračovat, dokud se neobjeví jasný klinický efekt, s přechodem na profylaktickou dávku.

Při léčbě nemocí podobných rachitidám se předepisuje 40-60 kapek denně, v závislosti na hmotnosti, věku a závažnosti stavu, pod kontrolou parametrů krve a moči. Průběh léčby je 4-6 týdnů.

Při léčbě postmenopauzální osteoporózy se lék užívá jednu až dvě kapky denně..

Předávkovat

Příznaky předávkování u dítěte se neliší od příznaků u dospělých a vyznačují se sníženou chutí k jídlu, zvracením, průjmem, nevolností, zácpou, žízní, úzkostí, polyurií, střevní kolikou.

Mezi běžné příznaky patří také bolest svalů, hlavy a kloubů, stupor, duševní porucha, deprese, ataxie, úbytek hmotnosti. Možný vývoj poškození ledvin s erytrocyturií, albuminurií a polyurií, hypostenurií, zvýšenou ztrátou draslíku, nokturií a zvýšeným krevním tlakem.

Ve zvláště závažných případech se může objevit zákal rohovky, zánět duhovky nebo otok zrakového nervu, ledvinové kameny, kalcifikace tkání a orgánů, cholestatická žloutenka.

Léčba: přerušení léku. Doporučuje se velký objem tekutiny. V případě potřeby hospitalizace pacienta.

Interakce

V kombinaci s rifampicinem, antiepileptiky, cholestyraminem se absorpce cholekalciferolu snižuje.

Při současném použití s ​​thiazidovými diuretiky se zvyšuje riziko hyperkalcémie.

Kombinované použití se srdečními glykosidy stimuluje jejich toxický účinek.

Podmínky prodeje

Podmínky skladování

Udržujte mimo dosah dětí. Skladujte při teplotách do 25 stupňů.

Skladovatelnost

speciální instrukce

Při předepisování léku je nutné vzít v úvahu příjem vitamínu D do těla se všemi možnými zdroji..

Při použití léku za účelem léčby je nutné pravidelně sledovat koncentraci vápníku v moči a plazmě.